sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Armas eli Galactic Cowboy eli basenji :)


Tervehdys kaikki lukijat. Tämän blogin tarkoitus on seurata Armas-basenjin elämän ensi päiviä, käydä läpi eri ikäkausiin liittyviä kysymyksiä sekä paljastaa omistajan mokat ja tietämättömyys uuden perheenjäsenen kasvatuksessa. Blogia kirjoittaa Armaksen omistaja Maija.

Armas, kennelnimeltään "Ajibu's Galactic Cowboy", kotiutui Helsingin Kamppiin seitsenviikkoisena viime perjantaina. Kaksi päivää siis koiran cityelämää takana ja sopeutuminen on käynyt mielestäni hyvin. Tarkoituksena oli laittaa Armas nukkumaan omaan petiinsä heti alusta alkaen (muuten totuttaminen omaan petiin voi kuulemma olla vaikeata), mutta eihän siitä mitään tullut. Koska nukuin patjalla, olisi koiraan siirtäminen sänkyyn ollut aivan liian työlästä. Sängyssä nimittäin nukkuu viikonloppuisin tyttöni. Mietin, että mitä haittaa sängyssä nukuttamisessa on? En löytänyt mitään syytä, miksi koirani ei voisi jakaa vuodetta kanssani.

Ainoastaan hyviä puolia vuoteen jakamisesta tuli mieleeni:
1) Palelen paljon ja niin palelee koiranikin
2) Koira on laumaeläin eikä varmasti kärsi siitä, että perheenjäsen on vieressä
3) Totuttaminen vieressä nukkumiseen on helppoa :)

Tiedän, että sänkyyn tulee karvaa, mahdollinen petikumppani voi häiriintyä ym., mutta eipä tuo ole niin vakavaa. Basenji on sitä paitsi aika pieni kun vertaa berninpaimenkoiriin. Eikä niitä karvojakaan juuri lähde. ;) Hyvinhän se koira siinä vieressä nukkui, mitä nyt omistaja oli aivan puutunut varoessaan runnomasta muutaman kilon painavaa söpöläistä.